Logout | Acasa

duminică, 26 iunie 2011

Fidelitatea

Pe vremuri, cine se casatorea ramanea sa suporte anumite iesiri ale persoanei cu care convietuia, mai de rusine ca "te rade lumea" mai ca "ïncotro sa te duci" pentru ca societatea nu te accepta avand poate un copil-doi.
Acum, in lumile noastre moderne, nimic nu mai are limite. Barbatii trec mult mai usor peste o relatie odata ce si-au atins scopul. Femeile se ataseaza mult mai repede, de obicei ele pun suflet intr-o relatie iar barbatii par puternici si increzatori, dar de fapt si ei isi doresc acelasi lucru - o relatie stabila si o persoana de incredere si sunt la fel de sensibili doar ca nu arata. Un barbat daca are lejeria intima rupta sau uzata, ea va crede ca nu are pe cineva sa-i cumpere una noua.. sa aiba grija de el, in schimb daca ea are lenjeria intima rupta el va crede ca cine stie cine a tras de ea si cati au fost pe la ea prin pat.
~Motivul~ Este o iluzie faptul ca avem nevoie de sex.. ceea ce cautam cu totii este iubirea. Ne da sentimentul de siguranta. Toti cautam un sufletel care sa ne iubeasca, sa ne fie aproape, cu care sa impartasim emotiile noastre. Ca si alte nevoi personale, iubirea ne este esentiala.
Oricare dintre noi ne dorim sa nu fim inselati. Putem iubi mai multe persoane deodata? Exista dragostea de mama, de prieteni, de hobbyurile noastre, de ce nu am putea iubi ..si mai multe persoane?! Diferenta e ca pe un barbat nu-l prinzi asa usor, pt ca el isi ascunde bine sentimentele, dar fetele se dau de gol. In general femeile sustin ca nu sunt intelese, dar nici ele nu stiu ce vor. Daca nu stii ce-ti doresti, te astepti ca el sa stie? Poti iubi doua persoane deodata? Da. Numai ca pe unul dintre ei il iubesti dar nu mai vrei sa fii cu el. Ca sa descoperi mai usor care sunt scopurile tale in viata si ce alegere sa faci, ia o coala de hartie si scrie numele primului iubit si insira o lista cu motivele pentru care ai vrea sa fi cu el si mai jos motivele pentru care nu ai vrea sa fi cu el si procedeaza la fel cu cel de-al doilea iubit. Acum cantareste-le si ia o decizie, pentru ca stii vorba aia "cand alergi dupa doi iepuri, nu prinzi niciunul".
Dar daca alergi dupa trei iepuri ? Asta tine de caracter..


Nisip si piatra



Doi tineri casatoriti mergeau impreuna prin desert.
La un moment dat s-au certat, si el i-a spus vorbe grele sotiei lui.
Indurerata, fara cuvinte, ea a scris pe nisip:
”Astazi, sotul meu m-a jignit.”
Au continuat sa mearga si au ajuns la o oaza, in lacul careia au decis sa se racoreasca.
Sotia a fost cat pe ce sa se inece, dar sotul ei a scos-o la mal.
Dupa ce si-a revenit, aceasta a scris pe o piatra:
”Astazi, sotul meu a fost langa mine cand am avut nevoie de el.”
Sotul a intrebat-o:
-Cand te-am jignit ai scris pe nisip, iar acum ai scris pe o piatra. De ce?
Aceasta i-a raspuns:
-Cand sunt ranita scriu pe nisip pentru ca vanturile sa stearga amintirea suferintei. Dar cand cineva imi face un bine sap aceasta amintire in piatra, pentru ca ea sa dainuie, nestearsa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu