Logout | Acasa

marți, 9 iunie 2009

Terapie prin muzica

Cum muzica este una dintre aceste minuni ale lumii, voi posta aici cate-un videoclip din cand in cand.



Cand celelate metode au dat gres apelam la meloterapie.Aceste vibratii sonore intra in rezonanta cu centrii de energie(chakre) din corpul nostru subtil.

Meloterapia era cunoscuta inca din antichitate, unde era folosita pentru a-i revigora pe cei deprimati si pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta. De curand s-a constatat ca muzica modifica undele celebrale si frecventa cardiaca. Ea este cunoscuta ca facand parte din traditia magica a lumii, este unul dintre cele mai eficiente si puternice instrumente de acces prin fenomenul de rezonanta la planurile subtile ale universului.

Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul de libertate, constiinta, alunga pesimismul si melancolia, calmeaza si inlatura insomnia.

Psihoterapia prin muzica o gasim folosita in Egiptul Antic si mai apoi ea va fi preluata de greci. Bolnavilor li se recomandau plimbari prin locuri pitoresti si, destinsi de frumusetea Naturii, erau vrajiti si vindecati prin muzica.

Eu prefer muzica ambiance, electronica chillout, new age, nativ americans. Cred ca genul asta de muzica te poarta in timp si spatiu, daca ai imaginatie inchide ochii si incearca sa te gandesti la ceva frumos, la un peisaj la persoana iubita..etc.

Un exercitiu: Incearca intr-un moment cand esti singur cu gandurile tale sa te intinzi pe un fotoliu si incearca sa te relaxezi. Gandeste-te la problemele pe care le ai la momentul respectiv (sa fii atent, daca incepi o idee sa o si termini). Apoi, gandeste-te cum le-ai putea rezolva cel mai bine. Asculta o melodie de relaxare in timp ce faci asta si nu uita sa fii relaxat pe tot parcursul exercitiului.

Muzica ritmata place in special personalului tanar, personalul mai varstnic preferand muzica clasica, calma, mai putin ritmata. Muzica clasica audiata de cei care muncesc fizic a redus productivitatea muncii. Studiile au relevat ca lipsa muzicii este resimitita puternic si poate contribui impreuna cu alte cauze la imbolnivire. Fiind o terapie deosebit de puternica este recomandata tuturor.

Deci...asculta muzica :)



Nu zic ca ar trebui sa asculti playlistul meu, fiecare are gusturile lui, dar poate vei gasi printre ele unele chiar placute :)

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru lectia de muzica oferita.Interesant si ciudat totodata.Eu de regula sunt adeptul muzicii zgomotoase in momente depresive.In fine...Fiecare cu ale lui...:)

    RăspundețiȘtergere