Logout | Acasa

miercuri, 22 iunie 2011

Relaxare fizica si mentala

Una din tehnicile pe care o poti folosi pentru a trai sentimentul ca ai mai multa vigoare in trup si mai multa vitalitate in viata ta sunt exercitiile de relaxare fizica si mentala. Desi au in spate concepte destul de complicate, oricine le poate aplica si poate beneficia de ele si fara sa cunoasca toata teoria.

Un exercitiu cald si pufos



1. Inspira adanc de cateva ori si devino constient de intreg corpul tau, din crestetul capului pana la varful degetelor de la picioare.

2. Acum, gaseste o parte a trupului care se simte deosebit de bine - deosebit de placut. Aceasta ar putea fi o senzatie de caldura in maini sau un sentiment moale si "pufos" in inima.

3. In timp ce te conectezi la acea senzatie de bine, mentine o parte a atentiei asupra acelei parti a corpului. Imagneaza-ti sentimentul ca pe o culoare si las-o sa se intinda in tot corpul, din varful capului pana in talpi.

4. Apoi, uita-te prin camera in care te afli, mentinand o parte a atentiei asupra acelui sentiment de bine din interiorul tau. Daca observi ca acesta incepe sa dispara sau ca brusc devii constient ca ai incetat sa te concentrezi asupra lui in timp ce te uiti in exteriorul corpului tau, atunci intoarce-te la acea senzatie de bine.Poti sa inchizi ochii atat timp cat este sigur si potrivit sa o faci. Cand ai recapatat acea senzatie de bine, uita-te iar in jur.

5. De indata ce iti este usor sa te uiti in jur si sa pastrezi acea senzatie de bine din interiorul tau, ridica-te in picioare si mergi prin camera in care te afli. Din nou, daca simti ca senzatia incepe sa dispara, intoarce-te in corpul tau pana cand restabilesti conexiunea.

6. Dupa ce reusesti sa te uiti in jur si sa mergi pastrand, in acelasi timp, acea senzatie de bine, gaseste alti oameni cu care sa interactionezi, fie in persoana, fie la telefon. Tine minte, o parte a atentiei tale ramane cu aceasenzatie de bine din corpul tau, o parte se concentreaza asupra persoanei cu care esti.

De fiecare data cand observi ca senzatia de bine incepe sa dispara, retrage-te destul pentru a o recapata. Restabileste legatura cu acel sentiment cald si pufos de fecare data cand se afla in interiorul tau. Cand esti gata, te poti reintoarce in lume si printre oameni.

Toti banii din lume sunt cheltuiti pentru a ne simti bine Ry Cooder

Desigur ca am pregatit si momentul muzical pentru aceasta postare. Am ales cateva melodii meloterapeutice.



Intinde-te pe spate si asculta (en)

Un comentariu:

  1. Toti banii din lume sunt cheltuiti pentru a ne simti bine - ce misto spus, chiar asa este.

    RăspundețiȘtergere