Logout | Acasa

marți, 21 iunie 2011

Pasiune

Ia zece carti de psihologie sau de dezvoltare personala si vei descoperi zece explicatii diferite pentru motivul pentru care esti asa cum esti. Care este cea corecta? Cea care functioneaza pentru tine.
Zilnic aveti de facut sute de optiuni. Aceste optiuni se repeta in proportie de 90%, de la ce pereche de pantofi sa purtati si ce mancati, pana la hotararea de a va schimba sau nu serviciul, de a stabili strategia prin care sa atrageti atentia unei persoane care va intereseaza sau de a va administra finantele. Aceste alegeri va apartin si vor avea consecinte, adesea imediat. Dumneavoastra alegeti, dumneavoastra sunteti responsabil.
Orice om are o pasiune, trecand peste rutina de zi cu zi, fiecare om este pasionat de ceva. Acesta este un lucru bun, care va ajuta in tot ceea ce faceti.
D-aia!

Oricine incepe o actiune se gandeste la un scop anume, dar ceea ce este important, nu este scopul in sine.. ci drumul care te-a facut sa ajungi acolo. Ce se intampla dupa ce scopul tau va fi finalizat? Iti vei axa un alt scop.
Ceea ce te identifica pe tine ca om este drumul catre ceea ce-ti doresti, inceteaza sa mai urmaresti scopul in sine.
Cu cat suntem mai pasionati de ceva si ne implicam mai mult cu atat experienta noastra va creste. Daca ceea ce faci nu faci cu pasiune nu vei sti niciodata cum vei functiona tu la capacitate maxima. Desigur ca facand ceva din pasiune nu vei urmari beneficiile materiale dar te vei conlucra intelectual.
Mie mi se pare potrivita aici o povestire cu talc, una foarte draga mie din care multi avem de invatat si care te poate motiva atunci cand crezi ca tu duci tot greul si esti in impas:


Pentru că sunt aici



Un ţăran bătrân îşi lucra pământul, pe o căldură dogoritoare.

Un tânăr trecu pe lângă el şi îl întrebă:

- Câţi ani ai?

- 77, i-a răspuns bătrânul.

- Mulţi înainte. E o vârstă venerabilă. Dar de ce mai lucrezi încă pământul? îl întrebă mirat tânărul.

- Păi, pentru că sunt aici!

- Şi cum de lucrezi pe o căldură ca aceasta?

- Pentru că soarele e acolo!


Într-adevăr, cât suntem pe pământ trebuie să facem ce avem de făcut, şi cele “de musai”, şi cele de plăcere. Şi dacă tot suntem aici, haide să punem suflet în ceea ce facem şi să renunţăm să ne mai văietăm atunci când lucrurile nu sunt aşa cum am prefera noi să fie.

Fii acolo unde esti si fa ceea ce faci.


Bogdan Curta despre Ämurg: "ma gandeam, sau mai bine spus imi imaginam o seara calduroasa la marginea marii intr-un parc plin de vegetatie cu bolti din care cadeau petale de trandafir. Am scris piesa pentru meloterapie, amurg fiind singura mea piesa instrumentala."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu