Logout | Acasa

vineri, 4 aprilie 2014

Asculta-ma! Exercitiu pentru simturi

Iti propun un exercitiu de ascultare pentru a iti dezvolta simturile. Unul dintre cele mai importante simturi este auzul.
Fii constient! Fii constient de ce se intampla in jurul tau. Opreste-te pentru o clipa si asculta: Se aud sunete aropiate, poate o melodie pe care o asculti, sau poate click-ul de la mouse, sau poate unitatea (observi? unitatea se poate auzi cand este in functiune). Acum asculta sunetele ceva mai indepartate, un automobil care a pus frana, cineva care lucreaza, un catel latrand, un ciripit. Poti merge mai departe? Poti auzi frunzele cum freamata in bataie vantului? Cat de departe poti auzi? Acum asculta-te pe tine. Devino constient de trupul tau, de miscarile pe care le faci, de incordarea muschilor. Devino constient de respiratia ta. Este ritmica? Respiri greu, respiri usor? Poti merge mai departe? Iti poti asculta inima?
Fiecare sunet iti este intiparit in memorie si poti recunoaste ce este dupa cum suna si fiecare sunet pe care il percepi iti transmite o anume stare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu